Neljän kimppa: Minajesty (Nicki Minaj), Nude (Rihanna), 212 VIP (Carolina Herrera) ja Lady Million (Paco Rabanne)

Kaksi julkkistuoksua, kaksi melkein oikeaa hajuvettä. Päätin koostaa näistä yhteisen arvostelun, koska tuoksut tuntuvat kaikki yrittävän samoille markkinoille, 15-25-vuotiaiden keskiluokkaisten nuorten naisten sydämiin. Olen ehkä näihin tuoksuihin jo liian vanha, mutta kaikkien aikuistuvien kanojen lailla roikun kynsin hampain kiinni viimeisissä 2-alkuisissa vuosissani, vaikka nuoruus onkin jo menetetty.

Minajestya ei kai ole vielä (?) julkaistu Euroopassa, ja haalin näytteeni eBaysta koska se minua huvitti. Olen suurimpia tuntemiani Nicki-faneja ja halusin luonnollisesti tietää, miltä Minajesty tuoksuu. Tuoksua voi kuvailla vain hedelmäiseksi, jossa on aavistus kukkia, ja jossain pohjalla väitetään vielä olevan vaniljaa, tonkapapua ja myskiä. Uskoo ken tahtoo. Minun ihollani tuoksu oli erittäin lineaarinen hedelmäsalaatti. Tämä tuoksuu joltain tavarataloketjun body spraylta enemmän kuin parfyymilta, mutta uppoaa taatusti teineihin kuin häkä. Minua oikeasti harmittaa, että tätä voi hädin tuskin sanoa parfyymiksi, koska pidän Nickistä ja halusin pitää myös hänen tuoksuistaan, mutta toisaalta näen tämän osana myös hänen oheistuotefilosofiaansa: Fanitavaran pitää olla mahdollisimman monen ulottuvilla. Siihenkin nähden Minajesty on (vielä) hintava, mutta se ei myöskään haasta haistelijaansa ja antaa taatusti hedelmäliemiä rakastaville tarvittavat kicksit. Liemi ei oikeuta kokopullon ostamista, mikä on harmi, koska olisin tahtonut tämän kovasti tuoksukaappiini.

Rihannan Nudesta sain pienen puolen millin näyteampullin Oulun Stockalta ruinaamalla, ihan kuin kyseessä ei olisi tuoksu jota myydään halvimmillaan 15 eurolla. Ja varsinkin hintaansa nähden se onkin kelpo tuoksu! Avaus on hedelmäinen, mutta pohjalta kuultaa heti kättelyssä läpi lähes savuinen santelipuu. Drydown on tässä tuoksussa parasta, koska ainakin minun nokkaani myskin ja santelin harmonia on lähes juovuttava. Parinkympin hintaan tätä voi ihan hyvin hankkia kokopullon, koska aina ei vain jaksa haastaa nenäänsä. Tämä tuoksu on yksiselitteisen miellyttävä ja mukava päällä kuin lempiyöpaita. Ei hirveän omaperäinen, mutta kiva.

Olisipa 212 VIP yhtä hyvä. Sen päällimmäisen hajun pitäisi olla passiohedelmää ja rommia, itse haistan vain viinankäryn. Kyseessä on yksi monista Carolina Herreran 212-tuoksun flankereista, ja tavaratalotuoksuttelun perusteella perheensä priimus. Se ei valitettavasti kerro paljoa. Tästäkin tuoksusta löytyy sydän- ja pohjanuoteista vaniljan, tonkapavun ja myskin harmonia, mikä pelastaa sen kaikkein tyhjänpäiväisimpien kukkaishedelmäsalaattien kategoriasta, mutta edellä ruodittu Nude rämpyttää samoja sointuja paljon iskevämmin huolimatta siitä, että se on Rihannan tuoksuista kaikesta päätellen vähiten hypetetty ja ankeimmin markkinoitu. 212 VIP vaikuttaa coolilta mimmiltä kultaisen pillerin muotoisella pullollaan ja mukamas hyvillä bileillään, mutta eksklusiivisen yökerhon sijaan se vie käyttäjänsä sedulaan. Tämän pitäisi olla “itämainen vanilja”, mutta oikeasti se on cocktail jossa on hulluna sekamehua ja hädin tuskin 2ml rommia. Ei siitä pyydetyn rahan arvoinen.

Lady Million sen sijaan vetää kirkkaasti Minajestyn kanssa pohjat tästä nelikosta, mikä tavallaan ei yllätä yhtään ja toisaalta yllättää. Halusin tykätä tästä, koska rakastan kullanväristä törkyä ja pullo onkin siksi hieno silmääni. Halusin tykätä tästä varsinkin kun huomasin, että tuoksun takaa löytyy mm. nimmarituoksuni Alienin luoja Dominique Ropion. Menin jopa hankkimaan tästä minipullon. Sen enempää tuskin tulen koskaan käyttämään, koska hedelmäsalaateista tämä on kaikista tylsin. Minajesty on piirun verran parempi, koska hedelmäinen makeus on siinä niin läpitunkeva että se on camp ja hauska, mutta tässä ei ole edes sellaista jujua. Tässä ei ole drydownia. Vain kaukaisuuteen katoava häivähdys jostain geneerisestä kukkatarhasta, johon käyttäjä ei koskaan pääse astumaan. Jos tätä saa lahjaksi, sitä voi suihkautella vaatteisiin. Rahaa tähän ei kannata laittaa.

Näiden neljän tuoksun tyyppiin pätenee sääntö, että mitä hienompi pullo ja fiinimpi markkinointi, sen surkeampi tuoksu. Nelikosta kirkkain tähti onkin minulle Rihannan Nude, jossa perusasiat on tehty hyvin.

4 vastausta artikkeliin “Neljän kimppa: Minajesty (Nicki Minaj), Nude (Rihanna), 212 VIP (Carolina Herrera) ja Lady Million (Paco Rabanne)”

Jätä kommentti