Guerlain Tonka Impériale: Lohtuherkku

Tonkapavut, tai oikeastaan niiden sisältämä kumariini on ollut tuoksuteollisuuden peruskiviä sen alkupäivistä asti. Guerlain otti synteettisen kumariinin käyttöön melko tuoreeltaan Jickyssä, ja Tonka Impériale on jossain mielessä sen perillinen, vaikka edustaakin eri aikakautta ja tuoksuryhmää. Kuten Jicky, se on profiililtaan unisex, ja Jickyn tavoin sen mieleenpainuvin ominaisuus on Guerlainille luonteenomainen maustekakkumaisuus tai jopa leivosmaisuus. Tonka Impérialessa jälkiruokavaikutelma on kuitenkin viety äärimmilleen.

Guerlain Tonka Impériale

Huipputuoksu on pääasiassa sähähdys kirpeää, sääskimyrkkymäistä bergamottia, joka ei tahdo löytää yhteistä säveltä tuoksun pääharmonian kanssa ennen nopeaa katoamistaan. Sen alla Tonka Impériale on olemukseltaan aika klassinen orientaalihtava gourmand-tuoksu, jossa kumariini on (yllättäen!) pääosassa. Kumariini on lämmin, makea ja intensiivinen tuoksu, joka löytyy todella monen hajuveden pohjalta, harvemmin kuitenkaan pääosasta. Tonka Impérialessa siirtää sen sydäntuoksuun, jossa tupakka antaa sille syvyyttä ja sävyä.

Siirtymä kuivempaan, puiseen pohjatuoksuun on paljon hallitumpi kuin huipusta sydämeen. Olibaanihartsi viilentää lämmintä maustekakkua ja antaa sille hiukan harkitsevamman luonteen estottoman hemmotteluhetken jälkeen, vähän kuin varovainen digestiivi pitkän päivällisen päälle.

Tuoksu on osa Guerlainin L’Art et la Matière -sarjaa, jonka konsepti ja hintaluokka herättävät toiveita, että tuoksun eteen olisi uhrattu oikeita tonkapapuja, jos sillä nyt on jotain väliä. Oli kummin vain, en ole varma, onko Tonka Impériale ihan hintansa väärti, mutta se on joka tapauksessa hienosti tehty herkku, puhdasta aistinautintoa ja hemmottelua, gourmand aikuiseen makuun ja mälsiin päiviin. Eikä siinä ole vaniljaa.

Yksi ajatus artikkelista “Guerlain Tonka Impériale: Lohtuherkku”

Jätä kommentti